Over Studio Jetje


Ik zal mezelf even voorstellen

Mariët Bastiaansen, 43 jaar oud, moeder van Lobke en Iefke, werkzaam geweest als intern begeleider op het speciaal basisonderwijs. Ik heb 13 jaar ervaring als dansdocent bij Ghislaine Dance Company en ik verzorg coaching en trainingen voor sociale vaardigheid en weerbaarheid en (faal)angst.

Waarom Studio Jetje

In april 2012 ben ik met veel enthousiasme een eigen studio gestart waar ik coaching en trainingen verzorg. Ieder kind is gebaat bij 'um van Jetje' geven en te weten dat je zelf een keuze hebt in hoe je dit kunt doen. Dat geeft een superfijn gevoel en geeft het gevoel van controle terug. Hierdoor mag en kun je weer zijn wie je graag wil zijn. Het geeft je zelfvertrouwen een positieve boost! Ik wil kinderen en jongeren daar graag bij ondersteunen.

Wat heb ik gedaan

• Diploma leerkracht basisonderwijs (2003)
• Diploma Master Special Educational Needs (2010)
• Cursus Sova Train de Trainer (2008)
• Cursus Psycho-educatie 'Handleiding voor jezelf' (2010)
• Cursus Rots en Water (2011)
• Cursus Rots en Water, kinderen met autismespectrumstoornis (2011)
• Diploma Kindercoaching (2014)
• Cursus Mindfulness voor kinderen (2015)
• Training Scheidingsexpert (2018)
• Diploma Certified Professional Coach (2018)
• Diploma Psychomotorisch kindercoach (2019)
• Diploma interne groepsanalist (2020)
• Cursus Mattenspelbegeleider (2020)
• Boksend opvoeden basis en gevorderd (2022)

Werkwijze


Studio Jetje start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden van Studio Jetje. Er wordt uitleg gegeven over de inhoud van de begeleiding, de begeleidingsmomenten, de voorwaarden van de begeleiding en de terugkoppeling richting u als ouder.

De coaching en trainingen worden gegeven tijdens schoolweken. In schoolvakanties zijn er geen trainingen.
De aanpak van Studio Jetje

Aanpak


Studio Jetje maakt gebruik van een mengeling van verschillende werkvormen en programma’s zoals Rots en Water, Mindfulness, het vriendenprogramma, rollenspellen, Coole Kikker en talentenkaarten.

Er wordt actief gewerkt met kwaliteiten die al aanwezig zijn. Vanuit daar wordt gekeken waar mogelijkheden en kansen liggen zodat deze nog verder benut kunnen worden. Dit wordt op iedereen persoonlijk afgestemd. We gaan samen aan de slag om te kijken hoe het kind of de jongere kan leren omgaan met bepaalde gedachten, gevoelens en huidige situaties die spelen in het leven van het kind of de jongere.
Het traject van Studio Jetje

Traject


Een coachingstraject is kortdurend, praktisch en oplossingsgericht. Het gaat uit van de eigen kracht van de kinderen/jongeren. Vanuit de eigen kracht wordt gezocht naar een passende manier om te kunnen omgaan met 'het probleem' dat binnen het leven van de kinderen/jongeren speelt.

Een coachingstraject omvat ongeveer 5 begeleidingsmomenten van drie kwartier. Er worden ook opdrachten meegegeven om thuis mee aan de slag te gaan. Het werkelijk aantal bijeenkomsten zal in overleg met u als ouder worden besproken. Tevens wordt er aan het eind van het begeleidingsmoment direct een mondelinge terugkoppeling gedaan naar u als ouder.
De trainingen van Studio Jetje

Trainingen


Een training kan zowel individueel als groepsgewijs worden gevolgd binnen Studio Jetje.

Een individuele training omvat ongeveer 5 trainingen van drie kwartier. Er worden opdrachten meegegeven om thuis mee aan de slag te gaan. Tevens wordt er aan het eind van het trainingsmoment direct een mondelinge terugkoppeling gedaan naar u als ouder.

Een groepsgewijze training bevat 10 trainingen van een uur. Er worden opdrachten meegegeven om thuis mee aan de slag te gaan. Na de 5e en de 10e training ontvangt u als ouder een kort verslag m.b.t. de vorderingen van uw kind gedurende de trainingen.
 

Tarieven

Er bestaan bij Studio Jetje mogelijkheden tot vergoeding van de ondersteuning. Studio Jetje kan vergoed worden vanuit de gemeente, nadat er een beschikking afgegeven is door het CJG of een verwijzing van de huisarts.
Mocht u hier meer over willen weten, neem dan gerust even contact met me op.
 

Geregistreerde keurmerken

SKJ Kwaliteitsregister Jeugd
Kindercoachgilde
Adiona
Nobco

Een keertje kennismaken?

 • Ouders van Lieve
  Onze dochter Lieve( 5 jr) vond het jammer dat het was afgelopen! Voor haar was de één-op-één aandacht heel fijn. Ze leerde middels  fysieke oefeningen om dingen te proberen die ze erg spannend vond. Ze kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Ze leerde dat het niet erg is als je iets nog niet kan. Als je oefent, dan gaat het steeds beter Wij hebben veel geleerd! Positieve aandacht geven aan elk stapje van onze dochter die ze zet, haar te vertellen dat we zelf ook wel eens dingen spannend vinden en mee gaan in haar tempo. We zagen haar opbloeien als ze meer zelfstandigheid krijgt en zelf dingen mag beslissen. Op school merken de juffen ook een positieve verandering en ik hoor haar zelfs vriendinnetjes bemoedigend toespreken dat het niet erg is als je iets nog niet kan.
  Ouders van Lieve
 • "Onze dochter (5) was erg angstig voor nieuwe situaties. Ze kon zich moeilijk van ons losmaken ,durfde met niemand te praten. Ook uitte ze boosheid vaak fysiek. We merken duidelijk verschil in het gedrag van onze dochter. Ze is relaxter in nieuwe situaties, komt sneller los en is opener geworden. Haar boze buien zijn vermindert en kan ze haar gevoelens beter benoemen. We zijn erg blij dat we de stap naar Studio Jetje hebben genomen."
 • Lindy
  "Ik ging altijd met veel plezier naar Mariët, want ik was dol op haar grapjes. Met veel humor en de juiste oefeningen heeft ze me geleerd om voor mezelf op te komen, m'n grenzen aan te geven en rustig te worden als ik in paniek raak. Ik zal nog vaak aan haar tips terugdenken!"
  Lindy