KindercoachingKindercoaching werkt oplossingsgericht en kijkt voorbij de 'problemen die je kind heeft. Samen met de kindercoach ontdekt je kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo wordt er aan het zelfvertrouwen gewerkt en doet hij of zij zelfkennis op. Dit is iets waar een kind de rest van zijn leven iets aan heeft. Het resultaat? Een blij en gelukkig kind! Kindercoaching is laagdrempelig, kortdurend en is een praktijkgerichte oplossing.

Bij een coachingstraject worden situaties die voor kinderen moeilijk zijn, oplossingsgericht benaderd. Er wordt spelenderwijs gekeken naar de eigen kwaliteiten en mogelijkheden zodat ze kunnen worden ingezet in situaties die voor kinderen moeilijk zijn.

Kindercoaching kan worden ingezet bij kinderen die 'niet lekker in hun vel zitten', boos, verdrietig, bang of onzeker zijn, slecht slapen, zelfvertrouwen willen vergroten of 'last hebben' van een verlieservaring.

Kindercoaching vindt plaats in een één-op-één situatie. In overleg met u als ouder wordt bepaald hoe de begeleiding plaats zal vinden.

Trainingen voor kinderen


Handleiding voor jezelf kindercoaching

Rots en water

Rots en water is een psycho-fysieke training.
Psycho-fysiek betekent dat je door lichamelijke oefeningen jezelf fysiek, mentaal en sociaal weerbaarder voelt. Studio Jetje geeft psycho-fysieke trainingen in kleine groepen van verschillende leeftijden en in één-op-één situaties. Bij deze trainingen komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
• Voelen waar je eigen kracht zit (Fysieke weerbaarheid)
• Grenzen leren (h)erkennen (Sociale weerbaarheid)
• Leren doorzetten (Mentale weerbaarheid)
• Lichaamstaal
• Zelfbeheersing

Daarnaast is het bij Studio Jetje ook mogelijk om een psycho-fysieke training te volgen voor kinderen met ASS.

Aanmelden
Sociale vaardigheidstrainingen kindercoaching

Sociale vaardigheidstrainingen

Studio Jetje verzorgt sociale vaardigheidstrainingen voor groepjes kinderen van verschillende leeftijden.
Er komen verschillende thema’s aan de orde. Onder andere:
• Iemand aankijken
• Complimenten geven en ontvangen
• Stevig staan, lichaamstaal
• Wegkruipen/knokken/aanpakken
• Vragen leren stellen
• Reageren op moeilijke situaties

De training bestaat uit 10 lessen in groepjes van minimaal 4, maximaal 6 kinderen.

Aanmelden
Vrienden voor het leven kindercoaching

Vrienden voor het leven

De vriendentraining:
• Helpt kinderen en jeugdigen bij het ontwikkelen van vaardigheden om op een effectieve manier situaties die moeilijk zijn en/of angst oproepen aan te pakken
• Legt uit dat angst een normale menselijke emotie is die we allemaal kennen.
• Versterkt emotionele veerkracht en bouwt probleemoplossende vaardigheden op.
• Stimuleert zelfvertrouwen in situaties die moeilijk zijn of angst oproepen.

Het vriendenprogramma kan in kleine groepen of individueel gevolgd worden.

Aanmelden
Rots en water kindercoaching

Handleiding voor jezelf

Hierbij wordt er met je kind gewerkt aan de grip op de wereld en de wereld om hem of haar heen.

Centraal staat:
• Het stap voor stap bekender worden met het menselijke systeem van denken, voelen en doen.
• Je kind helpen zichzelf te leren kennen in zijn of haar beperkingen en kwaliteiten.
• Het zelf leren bepalen hoe je met zaken omgaat (um van Jetje geven)

Deze methode kan ook gebruikt worden voor kinderen met ASS.
Handleiding voor jezelf wordt in een één-op-één situatie gegeven. In overleg met u als ouder wordt bepaald hoe de begeleiding plaats zal vinden.

Aanmelden
Kids' Skills kindercoaching

Kids’ Skills

Kids’ Skills is een oplossingsgerichte methode waarmee we je kind helpen zijn of haar eigen problemen op te lossen door vaardigheden te leren.
In plaats van het negatieve gedrag af te leren, gaan we kijken wat voor positief gedrag we kunnen aanleren. Kids’ Skills wordt in een één-op-één situatie gegeven. In overleg met u als ouder wordt bepaald hoe de begeleiding plaats zal vinden.

Aanmelden

Geregistreerde keurmerken

SKJ Kwaliteitsregister Jeugd
Kindercoachgilde
Adiona
Nobco

Een keertje kennismaken?

 • Roumaissa
  Lieve Mariët, Heel erg bedankt voor alle oefeningen die je mij hebt geleerd. Ik heb er heel veel aan. Groetjes Roumaissa
  Roumaissa
 • Ik vond het heel leuk om bij studio Jetje te zijn. Het was super leerzaam. Ik ben nu veel rustiger en word niet zo snel meer boos. Ik heb veel geleerd bij studio Jetje. Bedankt!
 • Studio Jetje is een aanrader je leert van alles van stevig staan tot rustig reageren. Je leert goed met elkaar omgaan. Mariët is super aardig en ik vond het super leuk!
 • Anoniem
  Studio Jetje is een echte aanrader als je kind wel een flinke dosis zelfvertrouwen kan gebruiken! Op een speelse, enthousiaste en vooral praktische manier leert Mariet jouw kind, stap voor stap, om steviger in zijn schoenen te staan. Door kletsen en vooral ook door het kind het zelf te laten ervaren door middelen van oefeningen en rollenspellen. En dat allemaal volledig afgestemd op de wereld en beleving van jou kind. Wij zijn onwijs enthousiast over de unieke manier hoe mariet dit aanpakt en vooral dankbaar voor het resultaat! Bedankt mariet! Je bent echt een topper!!
  Anoniem
 • Mariët is een ontzettend kundige vrouw. Die iets heel goed weet te verwoorden voor zowel kind als ouder. Wij hebben heel erg veel aan jou gehad, Mariët. Ontzettend bedankt voor de hulp die jij hebt geboden in een turbulente tijd voor ons!
 • Hein ( 8 jaar)
  Je kan er wat van leren en je kan leren voor jezelf op te komen. Ik vond het heel leuk bij juf Mariet.
  Hein ( 8 jaar)
 • Inez
  Bij Studio Jetje heb ik geleerd om dapper te zijn en om te proberen, want dapper zijn is doen. Ik kan rietje blazen en dapper staan. Ik vond het parcours het leukste en Mariët is heel erg grappig.
  Inez
 • Jane ( 10 jaar) en Tom( vader van Jane)
  Lieve Mariët, Je hebt mij heel erg goed geholpen. Eerst had ik niet zoveel zelfvertrouwen, maar nu echt veel meer. Ik vond het leuk bij jou. Groetjes van Jane Tom( vader van Jane) Jane zit nu in een nieuwe klas en het contact met de klasgenootjes gaat stukken beter. Jane nijgt soms nog naar haar oude gedrag, maar weet dat nu wel makkelijker en sneller te corrigeren.
  Jane ( 10 jaar) en Tom( vader van Jane)
 • Jongen 5 jaar, doel: meer zelfvertrouwen
  Onze zoon ging supergraag naar Mariët. Hij vond het elke keer weer een feest. We merkten al snel resultaat. Hij was dan ook eigenlijk teleurgesteld dat hij al na een paar sessies klaar was. Zo zie je maar; elk voordeel heeft dus ook een nadeel. Kortom; een absolute aanrader!
  Jongen 5 jaar, doel: meer zelfvertrouwen
 • Juul
  Ik vond het super leuk bij studio Jetje Ik heb veel dingen geleerd, wat mij nu echt helpt Het was altijd heel gezellig en heel leuk! Ik had er altijd zin in! Groetjes Juul
  Juul
 • Mijn dochter heeft veel gehad aan de sessies bij Mariet, Had veel moeite met meidengedoe. Door de oefeningen is zich zekerder gaan voelen en kan ze het beter van zich af zetten. Ze gaat opgewekt naar school en kan de dingen beter relativeren. Ook slaapt ze weer lekker, dus iedereen blij!
 • Meisje 8 jaar
  Ik vond het heel leuk. Ik heb veel geleerd zoals stevig staan en dingen aan grote mensen vragen en ik heb leuke spelletjes gedaan. Ik heb ook nog geleerd hoe je een helpende gedachte kunt bedenken.
  Meisje 8 jaar
 • Ouders Inez
  Inez is een over het algemeen extreem verlegen meisje en dat uit zich in sommige situaties ook in een vorm van spraakangst. Zelfs zo, dat ze haar eigen manier van non- verbale communicatie heeft ontwikkeld. Bij Mariët heeft ze geleerd om spelenderwijs meer in haar eigen kracht te komen om dingen uit te durven spreken. Door zich in kleine stapjes steeds dapperder te voelen en daardoor minder onzeker en angstig te zijn. Wij zijn heel blij dat we de stap hebben genomen naar Studio Jetje. We vinden Mariët heel kundig en tegelijkertijd ook met veel gevoel voor het moment. Ze stemde zich intuitief af op hoe Inez in haar vel zat, zodat zo haar toch kon bereiken in voor Inez moeilijke situaties. Met een flinke dosis humor!
  Ouders Inez
 • Ouders Lise
  “Op zoek naar een kindercoach in Prinsenbeek eo sprak de warmte op de website van Studio Jetje ons meteen aan. De kennismaking met Mariët was ontspannen en enthousiast. Lise ging elke keer met veel plezier naar Studio Jetje en heeft goede handvatten gekregen. Wij als ouders ook. Mariet bedankt!”
  Ouders Lise